PressReader och databaser

PressReader och databaser

Visste du att man kan läsa tusentals dagstidningar och tidskrifter från hela världen digitalt via PressReader och att vi erbjuder fri tillgång till flera databaser kostnadsfritt?

Pressreader

Library PressDisplay är en databas med tidningar från hela världen. Den innehåller mer än 4000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 olika länder och på 60 olika språk. Det finns även några svenska tidningar. Hela tidningen är tillgänglig, inte bara ett urval av artiklar. Tidningarna finns tillgängliga samma dag som de kommer ut och de finns kvar i två månader. 

Library PressDisplay Observera! Databasen är på engelska, du loggar in genom att skriva in ditt lånekortsnummer i fältet markerat "Barcode/Library card No."

Användarguide för Library PressDisplay (PDF, 968 KB, öppnas i nytt fönster.)

Om du vill läsa PressReader från datorn kan du använda länken nedan: 

PressReader hemifrån 

Databaser

Alex

Ett författarlexikon med information om svenska och utländska författare, boktitlar och litterära priser. Möjligt att avgränsa sökning utifrån genrer, epoker, språk och länder. Du kan även använda Alex hemifrån om du loggar in med lånekortsnummer.

Alex Författarlexikon på biblioteket

Alex Författarlexikon hemifrån

Alex Deckarlexikon

Här finns utökad information om nära 1000 deckarförfattare från hela världen. Du hittar också presentationer av flera hundra kända och mindre kända deckarfigurer, förteckningar ordnade efter subgenrer, listor med deckarpriser, ett lexikon med termer samt ett antal temaartiklar.

Alex Deckarlexikon - logga in med ditt lånekortsnummer 

Arkiv Digital

En släktforskningsdatabas med en stort och ständigt ökande innehåll av olika sorters arkivmaterial. Arkiv Digital erbjuds på samtliga biblioteks datorer i kommunen. Vi har tillgång till 2 licenser vilket innebär att tjänsten kan användas av maximalt två brukare samtidigt. 

Lessebo bruksarkiv

Ett arkiv över diverse bruk med anknytning till Lessebo. Kronobergsarkivet, Kulturparken i Småland ansvarar för Lessebo bruksarkiv. Har du några frågor eller vill du besöka Lessebo bruksarkiv? Då är du välkommen att ta kontakt med Arkivarie Per-Olof Andersson på Kronobergsarkivet.
Mail: Per-Olof.Andersson@kulturparkensmaland.se, tel: 0470-70 42 70.
På biblioteket i Lessebo finns en arkivförteckning över Lessebo bruksarkiv. 

Sök

Språk