DATABASER

Via biblioteket har du tillgång till flera databaser inom olika ämnen. I databaserna är informationen kvalitetsgranskad och de fylls på och uppdateras varje dag. En del databaser kan du bara använda på biblioteket, andra kan du använda även hemifrån.

För att söka i en del databaser hemifrån använder du det 11-siffriga nummer som står på baksidan av ditt lånekort. Saknar du lånekort så kan du få ett när du besöker ett av våra bibliotek, tag med legitimation. 

Databaser du kan använda hemifrån

 

Global Grant - sök stipendier 

Global Grant - Sök stipendier. Global Grant är en databas med bidrag och stipendier. Sök passande bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation. Det finns också hjälp för att göra ansökningar och presentera dig själv och ditt projekt för fonderna. 

Global Grant på biblioteket

Global Grant hemifrån
 

Library PressDisplay - läs tidningar från hela världen 

Library PressDisplay - Läs tidningar. Library PressDisplay är en databas med tidningar från hela världen. Den innehåller mer än 4000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 olika länder och på 60 olika språk. Det finns även några svenska tidningar. Hela tidningen är tillgänglig, inte bara ett urval av artiklar. Tidningarna finns tillgängliga samma dag som de kommer ut och de finns kvar i två månader. 

Library PressDisplay Observera! Databasen är på engelska, du loggar in genom att skriva in ditt lånekortsnummer i fältet markerat "Barcode/Library card No."

Användarguide för Library PressDisplay (PDF, 968 KB, öppnas i nytt fönster.)

 

Alex - författarlexikon och Alex Deckarlexikon

Alex Författarlexikon - Innehåller ett omfattande författarlexikon men även verkförteckningar och en boktipsdel.  

Sök i Alex Författarlexikon på biblioteket

Sök i Alex Författarlexikon hemifrån

Nyhet! Nu finns även Alex Deckarlexikon

I Alex Deckarlexikon finns utökad information om nära 1000 deckarförfattare från hela världen. Du hittar också presentationer av flera hundra kända och mindre kända deckarfigurer, förteckningar ordnade efter subgenrer, listor med deckarpriser, ett lexikon med termer samt ett antal temaartiklar.

Sök i Alex Deckarlexikon - logga in med ditt lånekortsnummer 

 

Folke Bernadottesamlingarna 

Folke Bernadottesamlingarna - Sverige i internationella fredsinsatser. Här kan du söka i över 1,5 miljoner dokument om Sveriges deltagande i internationella fredsinsatser.

Sök i Folke Bernadottesamlingarna Obs! Databaser och arkiv du endast kan nå från biblioteket

 

Arkiv Digital

Arkiv Digital

Släktforskningsdatabas med en stort och ständigt ökande innehåll av olika sorters arkivmaterial. Arkiv Digital erbjuds på samtliga biblioteks datorer i kommunen. Vi har tillgång till 2 licenser vilket innebär att tjänsten kan användas av maximalt två brukare samtidigt. 

 

Lessebo bruksarkiv

- Arkiv över diverse bruk med anknytning till Lessebo. Kronobergsarkivet, Kulturparken i Småland ansvara för Lessebo bruksarkiv. Har du några frågor eller vill du besöka Lessebo bruksarkiv? Då är du välkommen att ta kontakt med Arkivarie Per-Olof Andersson på Kronobergsarkivet.
Mail: Per-Olof.Andersson@kulturparkensmaland.se, tel: 0470-70 42 70. 

På biblioteket i Lessebo finns en arkivförteckning över Lessebo bruksarkiv. 

 

 

Språk