Artiklar: visa en viss artikel

Sökhjälp och tips

Skriv in en titel eller en författare eller ett ämne i sökrutan överst på den här sidan. Klicka på "Sök" och du får fram en lista med förslag på böcker, spel eller filmer. Om du får många träffar får du bläddra mellan sidor.

Under "fler sökalternativ" kan du filtrera din sökning. Du har bland annat möjlighet att välja "Medietyp" och "Språk". Till exempel kan du visa alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på knappen "Sök". Om du vill kan du lägga till sökord också, till exempel en viss författare, titel eller ämne. Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk så väljer du det språket i menyn och klickar på knappen "Sök". Du behöver inte skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (och en medityp i taget).

Klicka på titeln till den bok du vill veta mer om i träfflistan. För att få reda på vilka bibliotek som har boken och om den finns inne.

Stå i kö för att låna

Om det du vill ha är utlånat kan du ställa dig i kö (reservera). För att kunna göra det måste du logga in med ditt lånekort och pinkod eller användarnamn och lösenord. När du är inloggad kan du söka fram det du vill köa på och reservera genom att klicka på "Reservera". Välj "Hämtställe" och bekräfta genom att klicka på "Ok". 

Låna om

För att kunna låna om måste du vara inloggad. När du har loggat in väljer du "Mina lån". Om du vill låna om allt väljer du "Låna om allt", om du vill låna om någon eller några titlar klickar du i den lilla rutan vid varje lån. Klicka sedan på knappen "Låna om". Du får direkt veta om du kunde låna om eller inte, det ser du på det nya återlämningsdatumet. 

Språk