Coronainformation

Biblioteken i Lessebo kommun följer skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Biblioteket är öppet men fungerar inte som en mötes– eller studieplats.

Följande gäller för biblioteksbesök:

· Du ska vara helt symptomfri

· Håll minst 1,5 meters avstånd till varandra och till personalen

· Gör ditt ärende snabbt och stanna inte längre än 15 min

· Biblioteket erbjuder inga sittplatser

Vi erbjuder:

Boken kommer för dig som som inte själv kan ta dig till biblioteket på grund av ålder eller funktionsnedsättning.

Utlämning av böcker / Take away - kontakta biblioteket, berätta vad du önskar låna och boka en tid för avhämtning utanför biblioteket.

Vi nås på telefon som vanligt under öppettider eller maila oss gärna.

Bokinkast finns på alla bibliotek.

E-böcker och E-ljudböcker finns att låna via hemsidan eller appen Biblio.

E-film kan du strömma vi vår hemsida.

Även det senaste numret av alla våra tidskrifter kan du nu låna hem.

Boken kommer
Just nu är ni många som inte kan komma till biblioteket på grund av den rådande situationen i samhället och de restriktioner som följer med den.
I dessa stunder kan läsning och tillgång till litteratur vara ännu viktigare än vanligt. Därför erbjuder biblioteket nu alla som inte själva kan besöka biblioteken i Lessebo kommun hemleverans.

För mer information, vänligen kontakta biblioteket. Vi tar emot bokbeställningar på torsdagar kl. 10-12, telefon: 0478 – 125 65.

Take-away
Take Away  - en bokkasse du kan hämta upp utanför biblioteket.
Kontakta biblioteket och berätta vilka böcker du vill ha, eller om du vill att vi plockar ut några böcker åt dig.
Berätta när det passar dig att komma och hämta böckerna, inom ordinarie öppettider.

För aktuell information om coronaviruset covid-19 via Lessebo kommun, hittar du här!