Information om Coronaviruset och biblioteken i Lessebo kommun

Lessebo bibliotek följer utvecklingen kring coronaciruset covid-19 och agerar efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Biblioteken i Lessebo kommun håller öppet som vanligt om inget annat meddelas.
Vi vill uppmana alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tvätta händerna noga, nys och hosta i armvecket och håll dig hemma om du är sjuk.

Biblioteket på egen hand..

Bokinkasten i Lessebo, Hovmantorp och Skruv är öppna dygnet runt.

Vi erbjuder 5 omlån per media, omlån kan göras via bibliotekets hemsida, via mail och telefon.

Vi erbjuder "take-away" -hämtning av lånade böcker vid dörren.

Vi erbjuder "Boken kommer" -för dig som är 70 år och äldre!

Vi erbjuder flertalet digitala databaser med aktuell information och nyheter.

Vi erbjuder e-böcker och e-ljudböcker.

Var med i "Lessebobibblans bokcirkel" -bibliotekets digitala bokcirkel via Facebook.

Program/evenemang

Samtliga av bibliotekets programpunkter och evenemang i vår är inställda.

Boken kommer hem till digFör dig som är 70 år och äldre!
Just nu är ni många som inte kan komma till biblioteket på grund av den rådande situationen i samhället och de restriktioner som följer med den.
I dessa stunder kan läsning och tillgång till litteratur vara ännu viktigare än vanligt. Därför erbjuder biblioteket nu alla som är 70 år och äldre i Lessebo kommun hemleverans.

För mer information, vänligen kontakta biblioteket. Vi tar emot bokbeställningar på torsdagar kl. 10-12, telefon: 0478 – 125 65.

Take-away
Du som inte kan eller vill besöka biblioteket just nu kan beställa Take Away  - en bokkasse du kan hämta upp vid biblioteket utan att behöva gå in.

Kontakta biblioteket och berätta vilka böcker du vill ha, eller om du vill att vi plockar ut några böcker åt dig.

Berätta när det passar dig att komma och hämta böckerna, inom ordinarie öppettider. Vet du inte exakt när du kan komma, går det bra att ringa när du står utanför.

Goda nyheter! Nu har du som biblioteksbesökare tillgång till Pressreader i 60 dagar!
Pressreader är en app, där du kan läsa tusentals dagstidningar och tidskrifter från 130 länder på 60 språk på din telefon eller platta. Du kan enkelt förstora texten, få artiklarna upplästa eller få dem översatta!

Gör så här:
1. Ladda ner appen Pressreader kostnadsfritt i App store eller Google play.
2. Kom till biblioteket i Lessebo eller Hovmantorp och anslut till bibliotekets wi-fi-nätverk.
3. Nu kan du läsa och ladda ner obegränsat med tidningar i 60 dagar oavsett var du befinner dig.

För aktuell information om coronaviruset covid-19 via Lessebo kommun, hittar du här!